ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

שמרי טורבו

שמרי טורבו מיוצרים על ידי חברת HAMBLETON BARD מאנגליה. למוצר טורבו hr48 מסדרת שמרי טורבו יש הכשר באריזה של שקים של 25 ק"ג , לא עבור השקיקים הנמכרים לשימוש ביתי. שמרי טורבו יפיקו מי אלכוהול בחוזק של עד 20% , תוך 24-72 שעות ריכוז אלכוהול של כ14% , ויגיעו למיצוי התהליך לחוזק האלכוהולי של עד 20% תוך כ5-6 ימים. עובדה זו מציגה יתרון אדיר בזמן ובמשאבים עבור מזקקים המייצרים אלכוהול , אשר אותו הם מייעדים לתבלון על ידי צמחי תבלין או פרי, סוכרים וכדומה.

תהליך ההכנה של אלכוהול ביתי באמצעות שמרי טורבו מיועד אך ורק לשימוש בסוכר לבן כחומר מוצא , לא פרי או רכזים סוכריים (כמו דבש למשל). זאת מכיוון שהשמרים אינם מצטיינים ביצירה של חומרי טעם , כמו שמרים אחרים (שמרי בירה או יין) ולכן אינם מומלצים לשימוש עם פירות או סוכרים אחרים פרט לסוכרים מזוקקים ומופרדים אשר מהם הופשטו חומרי הטעם.

יצור של מי אלכוהול מסוכר לבן נותן לנו חומר מוצא נקי שאותו אפשר לתבלן בכל דרך אפשרית שנוכל לחשוב עליה.

טורבו hr48 – עם שמרי טורבו 48 , ניתן להחליט אם רוצים לייצר רמה "רגילה" של אלכוהול מהר , כלומר 14% אלכוהול תוך יומיים , או רמה גבוהה יותר של 20% תוך חמישה ימים. דבר זה תלוי גם בצורה ישירה בכמות הסוכר שנשים , 6 ק"ג או 8 ק"ג סוכר לבן. איזה סוכר להשתמש – השתמש בסוכר לבן בכמויות המצויינות בהוראות, או למסיסות טובה יותר ניתן להשתמש בדקסטרוז (סוכר ענבים) בכמות מוספת של 10%. השמרים עמידים יוצר לטמפ' חמה מאשר טורבו 24 , טמפטורת התסיסה המומלצת היא 25 מעלות צלזיוס. השמרים יוכלו לתפקד היטב גם בטמפרטורה גבוהה מעט מ30 מעלות צלזיוס.

 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית