ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

הקדמה

כאשר תקראו על בישול בירה בספרים המקצועיים בנושא , תמצאו כי רוב כותבי ספרים אלה מניחים שקהל היעד שלהם הוא מבשל בירה המכין בירה מגרעינים בלבד אשר רכש במיטב כספו את הציוד הטוב ביותר לתחביב המדובר. בספרים אלו גם נושא בישול בירה מרכז לתת נוזלי אינו נמצא במרכז ולעיתים אפילו סובל מהשמצות , למרות שזוהי צורת הבישול הפופולארית בעולם , רוב בשלני הבירה הביתית מבשלים על בסיס רכז!  במדריך זה זווית הראיה היא אחרת . כאן נתמקד בבישול מרכז בשילוב גרעיני לתת (Steeping) שנקרא גם בישול מתקדם ואת טכניקת הבישול מגרעינים בלבד נציג בקווים כלליים. בנוסף נתמקד בטכניקות בישול בירה המנצלות אמצעים פשוטים או ביתים כדי להקל על אלו הרוצים להיכנס לתחביב. בהקשר של בישול מרכז מול בישול מגרעינים בלבד חשוב לומר שאי אפשר להבדיל באיכות הבירה המגיעה משני שיטות בישול אלו , ברוב סגנונות הבירה העולמיים. ובייחוד כאשר משלבים רכז עם גרעיני לתת , שמעשיר את אופי הבירה.

הנושאים הכלולים במדריך :

שלב מס' 1 – חיטוי הכלים

שלב מס' 2 – בישול התירוש

שלב מס' 3 – קירור התירוש

שלב מס' 4 – תסיסה

שלב מס' 5 – בקבוק

 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית