ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

חיטוי

מטרת החיטוי היא הרחקה של גורם מזהם העלול לקלקל לנו את הבירה. התירוש הוא מצע עשיר לגדילה של צורות חיים ואילו אנו רוצים שאך ורק שמרי הבירה יתרבו ויצרו מושבות בתירוש. כל חומר חיטוי הוא רעל , מה שפוגע בקטנים פוגע גם בגדולים לכן צריך להקפיד על הוראות השימוש ולשטוף במי ברז אם לא נאמר אחרת. כיום יש העדפה לשימוש בחומרי חיטוי בטוחים יותר לשימוש , המיוצרים במיוחד עבור תעשיית המזון. חומרים אלו אינם דורשים שטיפה ולכן שימוש בחומרים אלו נותן פעולת חיטוי טובה יותר משום שמי ברז , אינם סטריליים.

את פעולת החיטוי ניתן לחלק לכמה שלבים :

  1. יצירת תמיסת חיטוי - הוספה של חומר חיטוי במינון הדרוש למים , בתמיסה זו צריך להיות הריכוז הנכון של חומר פעיל שיבטיח קטילה של מיקרואורגניזמים , עובשים וצורות חיים אחרות שאיננו רוצים שישתלטו לנו על הבירה.
  2. פעולת החיטוי – בדרך כלל בהשריה או בטבילה אך אפשר גם לרסס או למרוח את החומר על הכלים או המשטחים אותם נרצה לחטא , תלוי בחומר בו נשתמש.
  3. פעולת או פעילות חומר החיטוי - זמן מגע מסוים הדרוש לחומר לפעולת החיטוי
  4. ריקון של תמיסת החיטוי  - שטיפה עם מי ברז אם החומר דורש שטיפה או להניח להתייבש באוויר כאשר החומר אינו דורש שטיפה.
 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית