ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

בישול - הכנת בירה מקיט

יצור בירה מקיטים להכנת בירה הוא תוכנן כך שיהיה תהליך קצר ופשוט המתאים למי שמכין בפעם הראשונה בירה , או מי שמעניין אותו לשתות את הבירה יותר מאשר להכין אותה.

הורד את תווית הקיט , הכנס את הקיט אל סיר בישול קטן עם מים רותחים למשך 5 דקות (בלי לפתוח את הקיט) זה ייתן זרימה מהירה יותר של תוכן הקיט. הוסף 3.5 ליטרים של מים רתוחים למיכל התסיסה כאשר הברז מורכב. פתח את הקיט עם פותחן קופסאות שימורים. הוסף את תוכן הקיט למים הרתוחים , הוסף ק"ג אחד של סוכר לבן , ערבב לקבלת תמיסה אחידה , הוסף 1.5 מי קרח למיכל התסיסה והשלם עם מי ברז קרים ל20 ליטרים של תירוש. לאחר התמוססות הקרח וקבלת תמיסה אחידה טווח הטמפרטורה של התירוש צריך להיות בין 25-30 מעלות צלזיוס.

מקובל להוסיף שקית אחת של לתת אבקתי כאשר מכינים בירה מקיט. במקרה זה יש לבשל שקית אחת של לתת אבקתי בליטר אחד של מים , על הכיריים עד להתמוססות מלאה של גושי הלתת, אז יש להוסיף את תמיסת הלתת האבקתי וחצי ק"ג סוכר לבן למיכל התסיסה עם הנוזלים הרתוחים ולהמשיך לפי ההוראות.

כאשר נשלים עם מי ברז קרים ומי קרח את התירוש ל20 ליטר למעשה נקרר באופן ישיר את התירוש ולכן בסיום פעולה זו יש לגשת לשלב 4 – תסיסה ודלג על שלב 3 - קירור.

 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית