ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

בישול - בישול בירה מלתת נוזלי

הערה : אם ברצוננו לבשל לתת נוזלי בשילוב עם גרעיני לתת יש לבשל תחילה את גרעיני הלתת בשיטת הטבילה.

לתת נוזלי הוא חומר הגלם הפופולארי ביותר המשמש כבסיס לבירה בתחביב בישול הבירה הביתית , אם בגלל ההמסה הקלה שלו המאפשרת לעבוד איתו בנוחות ועלותו שאינה גבוהה.

את הלתת הנוזלי יש לבשל ביחס של 1.5 ליטר מים ל1 ק"ג חומר לפחות . בירות בהירות מומלץ לבשל ביחס של 10 ליטר מים ל1 ק"ג חומר כדי לא להכהות את הבירה. כמות מקובלת לבישול של 20 ליטר בירה היא 3 ק"ג של לתת נוזלי. יש להרתיח את כל כמות המים בה נמס את הרכז , כאשר המים ירתחו יש לכבות את האש בכיריים , להוסיף את הרכז למים ולערבב לקבלת תמיסה אחידה. כאשר נקבל תמיסה אחידה להדליק שוב את האש בכיריים עד שהתמיסה תרתח ותהביל שוב. שלב הלתת הנוזלי הסתיים , עבור לשלב הרתחת הכשות.

 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית