ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

בישול - בישול בירה מלתת אבקתי

הערה : אם ברצוננו לבשל לתת אבקתי בשילוב עם גרעיני לתת יש לבשל תחילה את גרעיני הלתת בשיטת הטבילה.

לתת אבקתי הוא חומר הגלם הטוב ביותר שאנו מציעים ומוביל באיכותו על הלתת הנוזלי , בירה שבושלה מלתת אבקתי תהיה סמיכה יותר ובעלת מרקם טעמים עשיר יותר, כל זאת בגלל טעמו הייחודי של הלתת האבקתי הדומה לטופי.

את הלתת האבקתי יש לבשל ביחס של 2 ליטר מים ב1 ק"ג חומר לפחות . בירות בהירות מומלץ לבשל ביחס של 10 ליטר מים ל1 ק"ג חומר כדי לא להכהות את הבירה. כמות מקובלת לבישול של 20 ליטר היא 2.5 ק"ג של לתת אבקתי. יש להרתיח את כל כמות המים בה נמס את האבקה , כאשר המים ירתחו יש לכבות את האש בכיריים , להוסיף את האבקה תוך פיזורה בצורה שווה על פני המים. לאחר שערבבנו את התמיסה בצורה יסודית להדליק שוב את האש בכיריים עד שגושי הלתת יתמוססו והתמיסה תרתח ותהביל שוב. בזמן זה , שלב המסת הלתת האבקתי הסתיים , עבור לשלב הרתחת הכשות.

לאחר בישול של עד כרבע שעה והמסת גושי הלתת הלתת יקציף  , יש להיזהר מגלישה בשלב זה , השאר מקום בסיר לקצף או חלק את התירוש לשני סירים.

 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית