ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

בישול - בישול מלתת נוזלי או אבקתי

סיר בישול בנפח 10 ליטר או שני סירים בנפח של 5 ליטר

כף בישול מעץ

בשלב הבישול כל שנצטרך לעשות הוא להוסיף את הלתת לסיר הבישול , במקרה של לתת אבקתי אפשר להסתייע בכף עץ למעיכת גושי הלתת , במקרה של לתת נוזלי אין בכך צורך.

ניתן להשתמש בסירי בישול בנפחים שונים , כאשר הנפח המומלץ הוא 10 ליטר או יותר. ברמת העיקרון כאשר מבשלים בירה בהירה ורוצים לשמור על הצבע הבהיר שלה , נצטרך לבשל את הרכז או את  האבקה ביחס של 1:10 , 10 ליטר מים לק"ג חומר , מה שאומר שנצטרך לבשל את כל ה20 ליטר על הכיריים , לכן סיר גדול ייתן לנו אפשרות תמרון רחבה יותר , אך אינו חובה. מומלץ להשתמש בסיר נירוסטה , המתכת המיטבית למזון ולא באלומיניום משום שהוא גורם לטעמי לוואי בבירה.

 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית