ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

בישול - בישול מגרעינים בלבד

סיר בישול משודרג , עם תחתית כפולה מחוררת וברז

 Mash Tunמצידנית המכילה פילטר או צנרת בתחתית

מדחום המתאים לבישול

סיר בישול – לנפח סופי של תירוש של 20 ליטר , נדרש סיר של 30 ליטר משום שיש איבודי אידוי ואיבודי מים נוספים בתהליך כגון המים שהגרעינים סופחים. לכן נדרש סיר בנפח גדול יותר מהבישול. שדרוג של הסיר יעלה אותנו כיתה לרמה מקצועית יותר , השדרוגים המקובלים הם תחתית מחוררת , עם רגליות הנקראת False Bottom שעליה ישבו הגרעינים ולא על התחתית החמה של הסיר, ברז המולחם או המחובר לסיר , לתת לגרביטציה לעבוד ולא להרים סיר במשקל של למעלה מ30 ק"ג.

מאש טאן – מתקן המשמש להפרדת הגרעינים מהתירוש Lautering -  וגם לשטיפה של הגרעינים. המתקן המשמש בדרך כלל לנושא זה היא צידנית , משום שצידנית שומרת על חום , כלי זמין ולא יקר שניתן בקלות לשנות אותו ולהתאימו לצרכינו. בתחתית הצידנית תהיה צנרת שעליה ישבו הגרעינים , יש סוגים שונים של צנרות בהם משתמשים , אבל העיקרון זהה בכל האלמנטים , שהתירוש יכנס לתוך הצנרת ויצא החוצה לברז חיצוני בלי שהגרעינים יסתמו את הפתחים. מקובל להשתמש בצינור משורין הנקרא גם צינור ניאגרה. את הצינור קוטמים , מוציאים את הצנרת גומי , מרכיבים טי מנחושת ומוסיפים צינור שיצא מהטי לברז חיצוני על הצידנית. מקובל להשתמש גם בצנרת נחושת , אם הצידנית מלבנית יוצרים מלבן מנחושת עם צינור נחושת נוסף באמצע , אפשר להשתמש כאמור בחלקי נחושת הזמינים בחנויות לאספקה טכנית או טמבוריות.

 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית