ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

קירור

קרח שהורתח מראש

מקרר תירוש

אמבטיה אחת

חבילות קרח

פלטת עץ

הציוד המתואר כאן שייך לשלשה שיטות:

קירור ישיר באמצעות מי קרח או מים קרים – משמש בבישול מלתת נוזלי או אבקתי , אינו פוגם באיכות הבירה , יעיל , חסכוני ומהיר. לקפדנים ביותר – משתמשים במים שהורתחו והוכנסו למקפיא , לממהרים – משתמשים במים מינרלים שהוכנסו למקפיא או למקרר , הם בדרגת ניקיון מספיק טובה.

קירור סיר הבישול באמבטיה באמצעות קרח – לא קירור כל כך יעיל , צורך זמן. משמש כאשר עושים בישול מגרעינים בלבד בנפחים קטנים יותר מבישול מלא. נדרשות שתי חבילות קרח או יותר, משטח עץ עבה המשמש כתחתית. שמים את הסיר באמבטיה או בכיור על משטח העץ , שופכים את הקרח ומוסיפים מים שיהיה מגע עם הסיר בלי שהתירוש יצא החוצה. אפשר להיעזר ולשים בתוך הבירה קרחונים או בקבוקי פלסטיק עם מים שהוכנסו למקפיא והפכו לקרח. אין צורך להשתמש במים מטוהרים בקרחונים משום שהשימוש בהם הוא קירור הבירה בצורה ישירה בתוך המיכל, להשתמש בכלי פלסטיק ללא תווית. לשטוף את הבקבוקים חיצונית ולשטוף אותם היטב לאחר מכן. אפשר להעביר את התירוש לכלי שני כדי להאיץ את תהליך הקירור.

קירור באמצעות מחליף חום/מקרר תירוש – חובה בבישול מגרעינים בלבד , שיטת הקירור היעילה והמקצועית ביותר. קירור מהיר יותר שומר יותר טוב על הבירה מכל הבחינות. בדרך כלל בשלנים בונים בעצמם מחליף חום העשוי מנחושת. למרות שנירוסטה עדיפה בהרבה על נחושת משום שהנחושת הזמינה אינה מתאימה לתהליך חומני של מזון. יש מחליף חום בטבילה , בו סליל טבול נמצא בתוך התירוש ,בתוך הסליל מכניסים מים האוספים את חום התירוש ויוצאים. יש מחליף, חום בזרימה נגדית , בו יש צינור בתוך צינור , בדרך כלל צינור מתכת בתוך צינור גמיש כמו צינור גינה. הבירה זורמת בצינור הפנימי ומים קרים זורמים בזרימה נגדית בצינור העוטף. אפשר גם לקחת מיכל תסיסה פלסטי לקדוח חור יציאה לסליל כמה ס"מ בתחתית , מכניסים תירוש לתוך כניסת הסליל הנמצא בחלקו העליון של מיכל תסיסה מלא בקרח , רצוי באמצעות צנרת המתאימה לחום בין ברז שעל סיר הבישול לבין הסליל. התירוש יזרום בגרביטציה לקרקעית ושם יתנקז למיכל שני. קירור כזה הוא מאוד יעיל וחסכוני במים לעומת מחליף חום בטבילה למשל.
 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית