ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה ביתית , גלישה וקניה נעימה    : :

תסיסה

שני מיכלים תסיסה

נשם

הידרומטר

מיכלי תסיסה - נהוג להשתמש בשני מיכלים בבישול בירה משום שצריך להעביר את הבירה ממיכל למיכל על מנת לצלל את הבירה. נוח יותר להשתמש במיכלי תסיסה מפלסטיק מכמה וכמה סיבות : ניתן לנקות אותם בקלות. ניתן להתקין במיכלים כאלה ברז פלסטי שהוא הפיתרון הנוח ביותר להזרמת הבירה. מיכלים אלה עשויים מפלסטיק המתאים להכנת מזון (food grade) כך שניתן לשים בהם נוזלים רתוחים ללא חשש שיעברו חומרים לא רצויים מהמיכל לבירה.

נשם – פריט חובה לתסיסה. הנשם הרגיל – שני תאים מקבל הרבה חלקיקים בזמן התסיסה הסוערת , מומלץ להוציא ולשטוף אותו בזמן זה לאחר מכן לא יהיה אפשרי לנקות חלקיקים אלו. ישנו גם נשם מסוג שני , נשם כוס שהוא הרבה יותר נוח לניקוי.

הידרומטר – משמש לבדיקת הצפיפות הסגולית , כמה סוכרים יש לנו בבירה. עם הידרומטר אנו יכולים לדעת בדיוק מתי מסתיימת תסיסה ולחשב אחוז אלכוהול.

 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית