ברוכים הבאים לאתר של המרכז לבירה , גלישה וקניה נעימה     : :

בעמוד זה תמצאו שאלות ותשובות נפוצות שמטרתם לעזור לבשלן המתחיל.

זה מסובך להכין בירה?

אחד הדברים היפים בהכנת בירה , הוא שאפשר לקחת את התחביב לאיזה רמת מורכבות שרוצים , אם הרמה הפשוטה ביותר עם קיטים , לכאלה שרוצים לשתות בירה טובה ולא מתעניינים בתהליך , הכנת בירה עם קיטים קשה כמו שעושים מיץ עם סירופ ומים. לא קשה. אם הרמה המתקדמת יותר עם רכז בשילוב גרעינים שמאפשרת ביטוי עצמי ובניית מתכון , המהווה אץ השיטה הרווחת. או למי שרוצה להשיג שליטה מירבית בתהליך וגם לצלול למורכבות התחומים המקיפים את תחביב בישול הבירה. אפשר לקחת את התחביב באיזה רמה רצוייה בעזרת בחירת החומרים או המוצרים שאיתם נעבוד.

תוך כמה זמן הבירה תהיה מוכנה ?

שלשה שבועות

אפשר להכין בירה בקיץ ?

כן , בהחלט. למזלנו רוב סגנונות הבירה הנחשבים איכותיים אצל אניני בירה הם ממשפחת האייל , כלומר תוססים עם שמרי אייל. שמרי אייל תוססים בחום , טמפרטורת התסיסה המומלצת עבורם היא 20-24 מעלות צלזיוס. בכל חדר פנימי בבית ממוצע , או בבית שהוא ממוזג (אין בית לא ממוזג בישראל) הטמפרטורות האלה קיימות. בנוסף , כאשר השמש קודחת בחוץ והמעלות עולות אפשר לעשות כמה פעולות פשוטות לקרר את מיכל התסיסה , כמו לשים אותו בתוך גיגית עם מים קרים , להוסיף קרח ולעטוף אותו עם מגבת רטובה. שאוהבים את הבירה , הבירה יוצאת טוב.

אני צריך סיר גדול?

סיר גדול נדרש רק כאשר מבשלים מגרעינים בלבד. לשאר שיטות הבישול אפשר להשתמש בסירים בנפח ביתי . עם זאת סיר בנפח של 10-12 ליטר למרות שאינו בגדר חובה , יקל עלינו את התהליך.

באיזה סוג של סיר מומלץ לבשל את הבירה?

נירוסטה בלבד.

איזה ציוד אני צריך כדי להכין בירה?

הציוד הבסיסי להכנת בירה הוא שני מיכלי תסיסה , פוקק , פקקים והידרומטר. מעבר לציוד הנקנה בחנויות המתמחות נדרשים בקבוקי בירה בנפח של הבישול וסיר בישול שיש בכל בית.

מדוע שני מיכלים , אחד לא מספיק ?

נהוג לסנן את הבירה על ידי העברה ממכל למכל. כאשר נעשה זאת בוצת השמרים תישאר במכל הראשון. נוצרת כמות גדולה של משקעים בתהליך. משקעים של חלבון , שמרים , ירוקת של כשות ומכל משקעים אלה אנו רוצים להיפטר כדי לקבל בירה צלולה יותר עם פחות משקעים.

חייבים להעביר את הבירה לבקבוקים?

בתוך הבקבוק הבירה ממשיכה לתסוס , כאשר היא עוברת את תהליך הגיזוז. משום שאין לגז לאן לברוח הוא מתמוסס בתוך הבירה כך אנו מקבלים בירה מוגזת. כך מקובל לשתות בירה. הדלי אינו זהה לחבית בירה שהיא מערכת סגורה בלחץ. בדלי כל הלחץ יוצא החוצה דרך הנשם וכאשר התסיסה הסתיימה הוא סיים את תפקידו.

כמה זמן הבירה צריכה לתסוס בבקבוק?

שבועיים
 
 

© כל הזכויות שמורות למרכז לבירה ביתית 2017

;