בירות חיטה נקראו במקור WHITE BEERS בגלל שWHEAT
וWHITE בשפה הבלגית נגזרו מאותו שורש. זהו אייל המגיע
אלינו מבלגיה , כאשר שורשי המתכון הוא מימי הביניים. אז
השתמשו בתבלינים שונים ולא בכשות כדי להעניק טעמים לבירה.
טעמה של הבירה מורכב : הוא מתובלן , מתוק ומעט חמצמץ.
בירה מרעננת בעלת מרירות עדינה מתאימה מאוד לקיץ.
מתכון :
2.5 קג חיטה טוריפייד (חיטה לא מולתתת)
2 קג לתת פילסנר
0.4 קג לתת דקסטרין , מיוניך
0.5 קג שיבולת שועל
כשות סטיריאן גולדינגס 30 גרם שעה
כשות סאאז 30 גרם חצי שעה
תבלינים : להוסיף ב10 הדקות האחרונות של הרתיחה
20 גרם קליפות תפוז - לא מסופק
20 גרם כוסברה גרוסה - כן מסופק
שמרי פרמנטיס BW20 , שמרי ויט של ללמנד