1. קטלוג מוצרים
  2. מתכונים
  3. /
  4. מתכוני הבית

בירה חמוצה

בירה חמוצה

מי שאוהב בירות מיוחדות , מורכבות ושונות בטעם מבירה רגילה עם תוספות

משוגעות מחפש פחיות חדשות על המדף ומעוניין בטעמים עזים שכובשים את

החיך כנראה שזה עניין של זמן עד שיגיע לסגנון של הבירה החמוצה , שהוא

הסגנון הקיצוני ביותר בטעם וגם המורכב ביותר בהכנה.



בירה חמוצה באופן מסורתי עוברת שלב של תסיסה מקדימה עם חיידקים לקטיים 

שלב שבו מחמיצים את הבירה , לפני שמוסיפים כשות לתירוש . שיטה זו נקראת

KETTLE SOUR והיא שיטה אחת להחמצה מהירה . 



כיום עם התפתחות וגדילת תחביב הבירה הביתית בעולם חברות השמרים מפתחות

שמרים מיוחדים המייצרים בתסיסה רגילה גם אלכוהול וגם חומצה לקטית , דבר

שמאפשר לכל בשלן , גם מתחיל להכין בירה חמוצה ללא כל ציוד יעודי בדיוק כמו

הכנה של כל בירה רגילה.


פסיפלורה סוואר


מתכון העושה שימוש בשמרי בירה מיוחדים המייצרים חומצה לקטית ואלכוהול

מתובלן במחית פסיפלורה , התוצאה מזכירה טעמים של יין לבן , חמאתי וחמצמץ

ביחד עם הטעם האקזוטי של פרי הפסיפלורה מייצרים משקה שמזכיר קאווה

או יין מבעבע פירותי , כל מי שטעם נדהם. זוהי דוגמא למתכון / סגנון מיוחד

אם נותנים לשתות למישהו שרגיל לבירה בטעם רגיל בלבד , מומלץ לא להגיד

שזה בירה , אלא בריזר... חשוב שהציפיה של השותה תתאים למשקה.


מתכון :



1 קג רכז בהיר


2.5 קג לתת פילסנר


כשות הלרטאו 30 גרם - חצי שעה


שמרי פילי סאוור


1/2 קג סוכר ענבים


1 קג מחית פסיפלורה ללא חרצנים - לא מסופק , מצורף קישור מחברה שאין לנו קשר איתה, פשוט יש להם סחורה ומחירים טובים



https://www.aapple.co.il/product/%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%aa-%d7%a4%d7%a1%d7%99%d7%a4%d7%9c%d7%95%d7%a8%d7%94-%d7%9e%d7%95%d7%a7%d7%a4%d7%90%d7%aa/



מחיר: 110
logo בניית אתרים